FUN <3 Salitreeni

Lue tästä yrittäjämme Pipsan terveiset äitiyslomalta ja vinkit treenauksen aloittamiseen ja motivaation ylläpitämiseen!

Terveiset äitiyslomalta!


Maaliskuussa perheemme kasvoi toisella lapsella; kahden vuoden ja kolmen kuukauden sisään mahtui kaksi hyvin sujunutta raskautta ja synnytystä, joista olen keholleni kiitollinen.

Keväällä ensin vain vaunulenkkeilin pari kuukautta, jonka jälkeen aloitin ihan kevyttä satunnaista kuntosalitreeniä itsekseni sekä pikkuhiljaa ryhmäliikuntaa. Elokuun alussa, hieman alle 5kk synnytyksestä, keho tuntui olevan täysin palautunut ja uskalsin aloittaa salitreenit taas kunnolla.

Ensimmäinen saliohjelma oli maltillinen: 7 eri simppeliä treeniliikettä, osa laitteilla ja osa kehon omalla painolla. Keskivartalon tuki oli edelleen hieman heikko, joten liikkeet valittiin niin ettei keskivartalo rasitu liikaa, ja hyvä tuki pysyy liikkeissä. Keskivartalolle tehtii oma vahvistava treeni, jota pystyin tekemään kotonakin lasten kanssa.
Ensimmäiset pari viikkoa oli hieman kankeaa pitkän tauon jälkeen. Olin päättänyt järjestää aikaa salitreeneille 1-3 kertaa viikkoon, ja tästä päätöksestä pidin (ja koko muu perhe myös!) kiinni.
Kahden viikon jälkeen homma alkoi sujua: voimatasot nousivat, painoja lisättiin lähes joka kerralla ja kehonpainolla tehtävät liikkeet helpottuivat jatkuvasti. Tein ensimmäistä ohjelmaa vain 5 viikkoa, kun tunsin että nyt kroppa kaipaa jo lisää haastetta!

Toinen ohjelma pidettiin simppelinä myös: jälleen 7 eri liikettä, osa laitteilla, osa vapailla painoilla ja pari oman kehon painolla.
Kerta kerran jälkeen painoja sai taas nostaa ja tehokkuutta lisättyä, treenikerrat viikossa huitelivat 3 kpl, joten tätä ohjelmaa tehtiin vain 4 viikkoa.

Seuraavaksi hyppäämme kaksijakoiseen ohjelmaan, sillä salitreenejä tuppaa tulemaan jo 4 kpl viikkoon: koska motivaatio vain kasvaa enkä malta pysyä poissa!


Omat vinkkini treenien aloittamiseen ja motivaation ylläpitämiseen:

  • Ota yhteyttä Personal traineriin: henkilökohtaisesti räätälöidyllä saliohjelmalla saat tuloksia ja näin motivaatio pysyy yllä. Salilla ominpäin ”haahuileminen” voi alkaa tuntua tehottomalta (vaikka toki aina treenaaminen on parempi vaihtoehto kuin treenaamattomuus) ja silloin motivaatio kärsii. Kun sinulla on selkeä ohjelma mitä tehdä ja kehitystäsi seurataan, tuloksia syntyy turvallisesti ja motivaatiosi pysyy yllä pitkälläkin tähtäimellä. Muista myös päivittää ohjelmaa tarpeeksi usein!
  • Kerro rohkeasti Personal trainerille mistä pidät ja mistä et pidä: kuinka paljon sinulla on (oikeasti) aikaa viikossa käytettävänä treenaukseen, jos olet aiemmin tehnyt salitreeniä mihin asioihin motivaatio lopahti tai vaikka miten PT voi välttää mahdolliset ”inhokkiasiat” salilla. Näin saatte varmasti yhdessä tehtyä juuri Sinulle oikeanlaisen ohjelman ja tavoitteet, sekä aikataulun niille.
  • Järjestä aikaa treenille ja huolehdi että myös mahdollinen perheesi sitoutuu tavoitteeseesi ja aikatauluihisi!
  • Älä lopeta treenaamista silloin kun sinulla on kiire, stressaava elämäntilanne tai olet väsynyt: silloin juuri kehosi ja mielesi tarvitsee liikuntaa eniten! Kerran viikossa treenaaminenkin on AINA parempi kun ei treeniä ollenkaan.
  • Treenaa monipuolisesti ja pidä hauskaa! Itse pyrin käymään salitreenien lisäksi viikoittain BodyPumpissa ja BodyCombatissa: sitä fiilistä kun treenataan yhdessä porukalla, hyvän musiikin tahdissa ja innostavan ohjaajan vetämänä, ei muualta saa!


Pidä huolta itsestäsi ja kehostasi, mukavaa ja motivoivaa treenisyksyä kaikille!

<3 : Pipsa,
FUN yrittäjä

Varaa aika veloituksettomaan liikuntaneuvontaan:

FUN Personal trainerit Pia Friis, Henna Hanhisalo, Antti Niskanen ja Jenni Tuikkanen. Kuvasta puuttuu vielä Kirsi Palosaari ja Viivi Heinonen.

FUNista löydät ammattitaitoiset Personal Trainerit, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Lue lisää